Bradul Ecologic si Craciunul 2009 ~ Bilete la Concerte, Despre Concerte si diverse lucruri sociale si tehnice !

19 decembrie 2008

Bradul Ecologic si Craciunul 2009

Ma tot uit pe la televizor si aud la radio ca toate vedetele si toti smecherii au impodobit un brad ecologic!
Saracii ei inteleg prin brad ecologic un brad de plastic ! Tehnic el se numeste brad din plastic sau brad artificial, nicidecum ecologic! In spiritul ecologiei insa, bradul de plastic este foarte daunator !

De ce credeti ca de la 1 ianuarie 2009 o sa se interzica pungile de plastic? Ca sunt ecologice?
De ce toti incearca sa elimine plasticul? O fi el atat de ecologic? Am vazut acum recent ca ASUS a facut un laptop din Bambus !De ce brazii de plastic ar fi ecologici ? Ca doar sunt facuti din substante chimice nedegradabile in timp.
V-ati gandit vreodata din ce e facut un astfel de brad ? Credeti ca dupa ce il cumperi o sa il tii toata viata? De unde stii ca nu o sa il arunci peste 1-2-10 ani? Poate la anu' iese de alta culoare !
Unde o sa il aruci ? In natura nu ?

Te-ai gandit la faptul ca poti planta un brad natural ?
Te-ai gandit vreodata ca tu ca om nu poti sa faci un brad din plastic ?

Deci daca vreti sa faceti ecologie plantati copaci :) Nu cumparati brazi "ecologici" ca ei sunt facuti din petrol. Petrolul se face foarte greu(milioane de ani), pe cand un pom creste in numai cativa zeci de ani !

Sper ca v-ati lamurit si de acest Craciun o sa va bucurati de un brad adevarat !
Iar daca sunteti cu adevarat ecologic sa plantati cativa, daca nu nu ... nu va laudati, ca noi mergem inainte oricum !

4 comentarii:

Anonim spunea...

"Sper ca v-ati lamurit si de acest Craciun o sa va bucurati de un brad adevarat !" - Fanele, aici gresesti. Romanul, in mintea lui ingusta si limitata, intelege prin asta ca ii trebuie un brad natural in casa. Si asta e mai grav decat sa tii un brad de plastic 10 ani. Stii ce inseamna pentru natura fiecare Craciun? Saracirea padurilor de sute de mii de puieti de brad, asa ca unde este ecologia aici? Macar daca fiecare cumparator de brad natural ar planta cu mana lui un alt brad in locul celui cumparat. Dar asta la noi e utopie... din pacate! :(


Hai, sa fim noi sanatosi si sa ne revedem la anu' sanatosi si voiosi! Te pupa BooBoo. :)

Stefan Vladu spunea...

Da fii sigura ca cineva planteaza. Daca as avea afacere cu bazi de craciun as planta, ca sa pot sa vand!
As fi mult mai ecologic ca un om care are afacere cu brazi din plastic ! Ma crezi ?

Anonim spunea...

Daca vreti sa nu daunati mediului atunci puteti sa faceti urm lucru deja demarat in alte state mai educate: cumparati un brad in ghiveci si dupa terminarea sarbatorilor mergei si plantati-l. Punct. Cel mai normal lucru. Sa speram ca si preturile or sa fie mai rezonabile in curand!!!

Unknown spunea...

In felul acesta poti tine socoteala la cate Craciunuri ai sarbatorit. Mergi in gradina si numeri cati pomi ai strans. :) Luati-o ca o gluma cu samanta de adevar.