Palm Pre Plus ~ Bilete la Concerte, Despre Concerte si diverse lucruri sociale si tehnice !

9 iulie 2010

Palm Pre Plus

Sa va mai scriu si despre gadgeturi !
Mi-am achizitionat recent in excursia mea la Curtea De Arges un Palm Pre Plus. De cand a apaurt acest telefon mi-au stat ochii la el. Aici pe la noi nu se gaseste, iar in Europa au aparut relativ recent in cateva tari.
Eu am avut 2 PDA-uri Palm si am fost foarte multumit. De cand am renuntat la ele (datorita vechimii) nu am mai gasit PDA si "Smartfonuri" asa "bine legate" din punct de vedere hardware si software.

Acest telefon este "micutz", simpatic, slider si tastatura completa, cu un sistem de operare foarte rapid si intuitiv. Se apropie de Iphone, dar nu are asa multe aplicatii. Incet incet sper sa ii depaseasca de cand Palm a fost preluata de HP.

"Baietii" au facut si la Palm un fel de Cyndia si se cheama Preware. De adaugat softuri, muzica poze este foarte simplu (in comparatie cu Iphone). Telefonul are cablu microusb si se vede direct ca stick de memorie.

Ca la orice lucru american, prima problema care am avut-o a fost atunci cand am vrut sa pun simul de date digi.mobil 3G (dat moca de RDS). Desi are cele mai simple setari in comparatie cu operatorii concurenti (APN : internet) telefonu dadea o eroare "Unable to write settings". Bine inteles (o tampenie) fara un sim cu internet functional pe el nu poti porni telefonul! Asa ca am bagat simul vodafone si cu setarile APN: live.vodafone.com username: live si parola: vodafone a pornit.

Am tot cautat pe net si am dat si de 2 siteuri interesante care te ghideaza in orice problema aparuta cu telefonul:
precentral - unde e explicat cum sa pui preware si tot felul de informatii si hakuri
treocentral - unde e explicata treaba cu setarile de internet

Dupa ce m-am jucat 2-3 zile la el am devenit deja profesor in resoftat, bagat aplicatii, "rebutat", schimbat bazele de date prin el. Daca am putina vointa sper sa fac si aplicatii !!!

PROBA PRACTICA:
Sa explic pe scurt cum trebuie sa adaugi digi.mobil il lista de retele a deviceului pe scurt !
- trebuie sa ai deviceul pe developer mode ( cu ecranul gol in meniul principal scrii upupdowndownleftrightleftrightbastart)
- descarci programul webosquick install de la adresa aceasta  (trebuie sa instalezi si java, ai acolo toate detaliile)
- descarci si dezarhivezi fisierul CarrierNetworkSettings.db3 (fisierul este facut de mine si este gata pentru a functiona cu digimobil 3G) - DOWNLOAD FISIER
- folosesti programul webosquicqinstall si uploadezi fisierul .db3 la urmatoarele adrese :
/usr/lib/luna/  odata si repeti incarcarea si la adresa:
/var/luna/data/
Mai multe detalii la adresa treocentral step3.

Cam astea ar fi operatiunile sa faci palm pre plus sa functioneze cu simul rds digimobil .

In rest va mai tin la curent :)


Niciun comentariu: